Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp na biało

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 50 dkg
kostka rosołowa 1 szt
sos
chrzan świeżo starty 4 łyżki
śmietana gęsta 4 łyżki
Kwas cytrynowy Prymat szczypta
sól
cukier
mąka 2 łyżki
kostka rosołowa 1 szt
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: karp na biało

Karpia sprawiamy i dzielimy na porcje gotujemy w wywarze z kostki rosołowej.Z masła i mąki robimy zasmażkę,rozprowadzić zimnym wywarem z kostki,dodać chrzan,sól,cukier i kwasek,doprawiamy.Sos gotujemy mieszamy go ze śmietana i posiekanymi jajkami.Karpia zalewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 05.06.2012 07:42
super nie tylko na swieta:)
Ewelina38 26.05.2011 21:26
mniamniuśny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak