Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z pulpecikami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 2,5 litra
pomidory w puszce 1 szt.
mięso mielone drobiowe 500 g
jajko 1 szt.
marchewka 2 szt.
Czosnek suszony Prymat
śmietana 6 łyżek
koncentrat pomidorowy 1 (duży)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z pulpecikami

Wywar solimy, pieprzymy, dodajemy czosnek granulowany. Otwieramy pomidory w puszce oraz słoik/puszkę z koncentratem pomidorowym. Pomidory rozdrabniamy na wielkość jaką preferujemy. Marchewkę kroimy w drobną kostkę. Całość zagotowujemy.
Śmietanę przelać do miseczki, dolać kilka łyżek gorącej zupy, energicznie mieszając, a następnie przelać do garnka.

Mięso mielony przyprawić dowolnie, dodać jajko, bułkę tartą, wymieszać. Formować małe kulki, ugotować w osobnym wywarze. Przełożyć do zupy.
Na wierzch posiekana natka pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 02.03.2013 19:20
smaczna taka zupka i pożywna
Goya 03.06.2012 20:00
super
Juleczka20 17.03.2012 08:31
pycha
Allice 08.11.2011 21:18
smakowicie wygląda :)
Mirka-Ludomila 22.04.2011 08:40
apetyczna
ElizaT 07.04.2011 09:28
pięknie!
Ewelina47 02.04.2011 17:52
mnaimm
Krystyna32 17.03.2011 09:15
extra
anemon 16.03.2011 21:44
Bardzo smaczna i pożywna zupa, tylko chyba trochę pracochłonna?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak