Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 60 dag
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
por 1/2 szt
cebula 1 szt
mąka 4 łyżki
pieczarki 15 dag
liść layrowy 2 szt
czosnek 1 ząbek
margaryna 4 łyżki
przyprawa kucharek do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
koperek 1 lyżka
wywar mięsny 2 z kości wieprzowej

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z pieczarkami

Kość wieprzową włożyć do wrzącej wody i ugotować wywar. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w kostkę, włożyć do wywaru z kości. Następnie dodać liście laurowe, przyprawę kucharek i posiekany por z cebulą. Gotować do miękkości. Na 10 minut przed końcem gotowania włożyć pokrojone pieczarki. Z mąki i margaryny zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i drobno posiekanym czosnkiem. Podawać posypane posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 18.06.2013 17:18
pyszna zupka
olkaaa 18.02.2013 10:26
muszę zrobić
ankaryba 05.06.2012 16:43
smaczna :-)
Motorek 05.06.2012 09:43
extra
Edyta38 14.05.2011 23:27
smaczna widać odrazu:)
Wafelek2601 07.05.2011 08:21
Twoja zupka jest przepyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak