Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZONE POLĘDWICZKI JAGNIĘCE

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki jagnięce 1 kg.
pomidor 1/2 kg.
ogórek 1/2 kg.
cebula 1 sztuka
oliwa 4 łyżki
ocet 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
bulion 1/2 szkl.
wino czerwone 5 łyżek
oliwki 10 dag.
sól - do smaku
cukier - do smaku
oregano - do smaku
rozmaryn - do smaku
masło 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZONE POLĘDWICZKI JAGNIĘCE

Cebulę obrać pokroić. Ogórka pokroić w plastry, pomidora w średniej wielkości kawałki. Do octu dodać sól, oliwę, pieprz oraz pokrojoną cebulę. Ogórki wymieszać z pomidorami oraz oliwkami, warzywa polać sosem.
Na maśle podsmażyć mięso, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, rozmaryn, sól oraz pieprz. Dusić a w między czasie podlać winem, rosołem, dodać cukier a pod koniec dodać przecier pomidorowy. Mięso ułożyć na talerzu z sałatką. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak