Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik brzoskwiniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 1/2 szklanki
proszekdo pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1/2 szklanki
cukeir waniliowy 1 opakowanie
jajko 1 sztuka
margaryna 15 dag
mleko 1 łyżka
mleko 2 szklanki
cukier 75 dag
budybń waniliowy 2 paczki
Puszka brzoskwiń 1 sztuka
kremówka 25 dag
cukru pudru 4 łużki
galaretka brzoskwiniowa 1 sztuka
masa 75 dag
twaróg 75 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik brzoskwiniowy

Z mąki, proszku do pieczenia, cukru, cukru wanilinowego, jaja, mleka i margaryny zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na 30 min. Wysmarowaną tłuszczem i oproszoną bułką tartą tortownicę wylepić ciastem. Spód ponakuwać widelcem i piec 10 min w temperaturze 200 stopni.

Budyń wymieszać z 1/2 szklanki mleka i cukru. Pozostałe mleko zagotować. Mieszając, dodawać budyń. Zagotować i ostudzić. Twaróg zemleć. Brzoskwinie osączyć z syropu, pokroić na kawałki. Kremówkę, twaróg i 6 łyżek syropu utrzeć na gładka masę. Ucierając stopniowo dodawać budyń Połączyć z brzoskwiniami.

ser kremowy włożyć na podpieczony spód. Piec 60 min w temperaturze 180 stopni. Odstawić do ostygnięcia. Na wierzch wylać galaretkę o smaku brzoskwiniowym lub inna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.04.2011 11:39
mniam
iwona332 27.09.2010 00:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak