Sposób przygotowania

Liście kapusty wrzucić do osolonego wrzątku, gotować kilka minut, wyjąć i wystudzić. Odciąć od liścia zgrubienia.
Bułkę namoczyć w wodzie.
Cebulę pokroić, dodać do mięsa wyrobić, dodać wyciśniętą bułkę, jajka, sól i pieprz, ponownie wyrobić. Na pojedyncze liście układać mięso, zawijać. Boczek pokroić. Gołąbki smażyć na oleju, dodać boczek, posiekaną cebulę, kminek, opruszyć mąką i dolać bulion. Dusić ok. 40 min. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    jeszcze nie robiłam z kminkiem;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !