Sposób przygotowania

Śliwki zalać wódką na 10-12 godzin.
Upiec biszkopt : 6 jaj zmiksować z 3/4 szklankami cukru, 6 łyżkami mąki,1 łyżeczką proszku do pieczenia i 2 łyżkami kakao. Biszkopt piec ok 30 min w 180 stopniach.
KREM: Budyń śmietankowy i 4 żółtka rozprowadzić w 0,5 szklance mleka. Resztę mleka zagotować z dwoma cukrami waniliowymi i 3/4 szkl. cukru, następnie wlać do nich przygotowany wcześniej budyń. Po czym wszystko zagotować i wystudzić. Masło (300 g) zmiksować z budyniem.
NADZIENIE: Śliwki odcedzić, pokroić. Biszkopt nasączyć wódką ze śliwek.
Położyć krem a na nim śliwki.
PRZYGOTOWAĆ POLEWĘ: Dwie tabliczki gorzkiej czekolady rozpuścić z połową masła nad parą. Dodać śmietanę dobrze wymieszać i polać ciasto.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    ale pychotka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne słodkości...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    pyszna musi byc
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    świetne ciacho
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    rewelacja-pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetne
  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pewnie najs smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    zostal jeszcze kawaleczek?
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    taie to bym mogla sprobowac
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !