Sposób przygotowania

Marchew i pietruszkę obrać. Ugotować w osolonej wodzie. Wyjąć i ostudzić.

Na patelni rozpuścić masło. Dodać jedną cebulę pokrojoną w kostkę i lekko podsmażyć, uważając aby się nie zrumieniła. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do cebuli. Przyprawić solą, grubomielonym czarnym pieprzem i smażyć 8 minut. Ostudzić. Wymieszać z jajkiem.

Filet z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na drobniejsze kawałki i dwukrotnie przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Przemielić również boczek, marchew, pietruszkę, ząbki czosnku i cebulę. Do masy dodać 2 jajka oraz bułkę tartą namoczoną w mleku. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą do pieczeni, gałką muszkatołową i bazylią. Dokładnie wymieszać, aby wszystkie składniki się połączyły.

Formę do keksu wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód wyłożyć połowę masy mięsnej, następnie pieczarki z cebulą, plastry sera i pozostałą masę mięsną. Wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 200°C. Piec przez około godzinę.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo zachęcajaco wygląda Twoja pieczeń. Zapisuję przepis.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Wygląda rewelacyjnie i musi być bardzo smaczna:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    super przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    pieczeń rewelacyjna:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    pieczeń rewelacyjna:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Chętnie bym spróbowała jak smakuje:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Pieknie wyglada!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    ładnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !