Sposób przygotowania

Posypaną pieprzem i mąką wątróbkę (1 kg) smażymy na małym ogniu na margarynie (2-3 łyżeczki). Na osobnej patelni lekko podsmażamy śliwki (1 kg- przecięte na pół, bez pestek, lecz ze skórką) z cukrem (odrobiną) i solą prymat (1 szczypta). Gdy wszystko będzie odsmażone wkładamy wątróbkę do naczynia żaroodpornego, Mięso przykrywamy śliwkami. Wszystko pieczemy od przykrywką 15 minut w 200 stopniach. W międzyczasie gotujemy ryż (300 g) i podajemy go z upieczoną wątróbką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    pycha,uwielbiam wariacje na temat wątróbki:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    bardzo dobra:
  • 0
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pyszny obiad:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dobry przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !