Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior na ostro z koperkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 sztuka
śmietana 1/2 szklanka
żółtko jajek 1 sztuka
ser żółty 15 dag
koperek 1 pęczek
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior na ostro z koperkiem

Kalafior gotujmy w osolonej i delikatnie posłodzonej wodzie. SEr ścieramy na tarce i mieszamy z żółtkiem i ze śmietaną. Podgrzewamy na niewielkiem ogniu cały czas mieszając. Ugotowany kalafior przekładamy na talerz, polewamy powstałym sosem i posypujemy obficie posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Chojłówna 07.01.2012 11:53
wypróbuję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak