Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety z indyka z grilla

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 70 dkg
powidła śliwkowe 1 szklanka
wino czerwone wytrawne 3 łyżki
sok z cytryny
sól do smaku
pieprz
olej
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: filety z indyka z grilla

Filety lekko rozbijamy i nacieramy sokiem z cytryny,solą i pieprzem , następnie zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 2 godziny.Powidła lekko podgrzewamy i mieszamy z winem i przyprawą do piernika.Schłodzone mięso smarujemy olejem i podpiekamy na ruszcie z oby dwóch stron,następnie smarujemy powstałą glazurą i pieczemy do miękkości co jakiś czas obracając i smarując.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 20.12.2011 09:30
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak