Sposób przygotowania

Mięso doprawić przyprawą do kotletów,pieprzem,czosnkiem i majerankiem.Dodać jajko i wcześniej namoczoną i odciśniętą czerstwą bułkę.Dokładnie wymieszać.Uformować małe,okrągłe kotleciki,obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na oleju.Przygotować zalewę:marchew zetrzeć na tarce o dużych otworach,a cebulę pokroić w półplasterki.Do garnka wlać dwie łyżki oleju,wrzucić marchew z cebulą i chwilę podsmażyć.Wlać ocet z wodą,dodać liść laurowy i ziele angielskie.Doprawić solą i cukrem.Zagotować.Zestawić z ognia,włożyć do zalewy kotlety i przykryć garnek.Podawać następnego dnia.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !