Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane roladki schabowe faszerowane porem i serkiem feta

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 1 plastry
por 1 szt.
ser feta
pieprz
przyprawa do potraw
jajko 1 szt.
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane roladki schabowe faszerowane porem i serkiem feta

Schab rozbić tłuczkiem do kotletów dość cienko.Oprószyć pieprzem i jarzynką.Por (jaśniejszą część)pokroić w talarki,podsmażyć na maśle.Kawałek serka feta rozkruszyć do miseczki,dodać podsmażony por,doprawić pieprzem.Farsz rozdzielić na dwa kotlety,zwinąć w roladki.Panierować w rozmąconym jajku i tartej bułce.Usmażyć na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 03.07.2012 09:34
rewelacja
pawel6 16.03.2011 10:44
Bardzo apetyczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak