Sposób przygotowania

Kalafiora opłukać w wodzie zakwaszonej octem , potem gotujemy w czystej wodzie z dodatkiem cukru i gotujemy bez przykrycia , miękki już kalafior podzielić na różyczki ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, cebulkę drobno pokroić , podsmażyć razem z mięsem , skropić troszkę wodą i dusić do miękkości . Paprykę zemleć , połączyć z mięsem i śmietaną . Doprawiamy . Zalać tym kalafior , posypać serem twardym najlepiej startym na tartce jarzynowej i zapiec w piekarniku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Daleko mu do amarorszczyzny.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    kalafior jest smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    piotereq

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo ciekawa zapiekanka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !