Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior po amatorsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior
mięso mielone 150 g
żółty ser 50 g
śmietana 30% 1\\2 szklanki
cebula
papryka konserwowa 100 g
Przyprawa curry orientalna Prymat
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior po amatorsku

Kalafiora opłukać w wodzie zakwaszonej octem , potem gotujemy w czystej wodzie z dodatkiem cukru i gotujemy bez przykrycia , miękki już kalafior podzielić na różyczki ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, cebulkę drobno pokroić , podsmażyć razem z mięsem , skropić troszkę wodą i dusić do miękkości . Paprykę zemleć , połączyć z mięsem i śmietaną . Doprawiamy . Zalać tym kalafior , posypać serem twardym najlepiej startym na tartce jarzynowej i zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 16.11.2011 09:27
bardzo ciekawa zapiekanka
piotereq 16.07.2011 10:42
fajne
ElizaT 11.04.2011 11:04
kalafior jest smaczny
MAŁGORZATA108 16.03.2011 12:37
Daleko mu do amarorszczyzny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak