Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos diabelski

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej 3 łyżki
ketchup 4 łyżki
cebula 1
papryki konserwowe 2
sok cytrynowy 1 łyżka
pęczek szczypiorku 1/2
pęczek natki pietruszki 1/2
cukier
sól
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos diabelski

Cebulę obrać, papryki odsączyć, a następnie pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek i pietruszkę umyć, osuszyć, drobno posiekać. Olej wymieszać z ketchupem i sokiem cytrynowym, dodać cebulę, paprykę oraz szczypiorek i pietruszkę. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem cayenne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danuta8 17.03.2011 08:46
fajny
pawel6 16.03.2011 10:44
Super musi być ten sos!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak