Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

risotto z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
oliwa 6 łyżek
ryż 20 dag
sok pomidorowy pół litr
sól
bakłażan 1 szt
papryka zielona 1 szt
pomidory 25 dag
czosnek 2 ząbek
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: risotto z pomidorami

Pokrojoną cebulę poddusić na oleju,dodaćryż i zeszklić . Powoli dodawać sok pomidorowy tak, aby ryż przez cały czas się gotował .Posolić i dusić pod przykryciem ok. 30 min. Bakłażan pokroićw kostkę i wymieszać z solą .Paprykę pokroić na kawałki.Pomidory sparzyć,obrać i pokroić nakawałki.Czosnek drobno pokroić .Bakłażan lekko odcisnąć .Czosnek zeszklić na oliwie. Dodać warzywa,poddusić często mieszając, tak aby wszystkie jednakowo zmiękły . Przyprawić solą i pieprzem.Delikatnie wymieszać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 19.06.2011 08:23
super
Marta92 18.03.2011 09:40
lubię rzeczy z ryżu
Małgorzata113 16.03.2011 09:26
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak