Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku z musztardą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drobna fasolka 0,5 kg
ziele angielskie 5 ziarenek
Musztarda rosyjska Prymat 2 łyżki
przecier pomidorowy
sól i pieprz do smkau
Liść laurowy suszony Prymat 5 listków
boczek wędzony 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku z musztardą

Fasolkę zalewamy wodą na całą noc. Rano płuczemy, wlewamy świeżą wodę i gotujemy. Dodajemy kostkę rosołową, pokrojony w kostkę boczek, ziele angielskie i liść laurowy. Kiedy fasolka zmięknie dodajemy przecier pomidorowy, musztardę. Zagęszczamy mąką. Doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 04.08.2011 10:38
pycha
Magdalena1110 07.03.2011 07:00
pychotka
IKrakowianka 23.02.2011 12:33
Dawno nie robiłam, a bardzo lubię!
plocia 25.08.2010 13:22
coś dla mego męża :)
Margo1 21.08.2010 10:38
Bardzo lubie i często
RenataZ-et 20.08.2010 00:31
Dawno nie robiłam fasolki po bretońsku, aż narobiłaś mi smaka ;)
Monika193
Monika193 04.06.2010 22:17
Podawać z jasnym pieczywem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak