Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tosty z selera

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 1 szt
pieczarki 25 dkg
natka pietruszki
czosnek 2 ząbki
serek topiony w plasterkach, 1 opakowanie
mąka pszenna
margaryna do smażenia
sól
papryka 2 strąki

Przepis i sposób przygotowania na: tosty z selera

Seler dobrze szorujemy nie obieramy i gotujemy,następnie obieramy ze skórki i kroimy na plasterki około 1 cm.Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paseczki..Pieczarki obieramy drobno szatkujemy,mieszamy z papryką i dusimy na łyżce tłuszczu.Czosnek przeciskamy przez praskę i razem z natką pietruszki dodajemy do warzyw doprawiamy do smaku.Plasterki selera obtaczamy w mące na wierzch nakładamy masę jarzynową i przykrywamy plasterkiem sera topionego.Pieczemy na grillu do momentu aż ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 12.07.2011 08:26
Mega zdrowe i smaczne tosty.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak