Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 10 szt
oliwki czarne 8 szt
pomidor 2 szt
cebula 1 szt
kapary 2 dag
wino białe 1 kieliszek
sok z cytryny 2 łyżki
natka pietruszki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane

Pieczarki umyć, u nasady obciąć korzenie. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i dusić kapelusze przez 3 min. Posolić, oprószyć pieprzem, zdjąć z patelni, osączyć i ułożyć na talerzu spodem do góry. Na pozostałym na patelni oleju lekko poddusić posiekaną natkę, dodać sok cytryny i wino. Zagotować i polać pieczarki. Cebulę drobno posiekać i zeszklić. Korzenie pieczarek posiekać. Obrać pomidora i pokroić w kostkę , połowę oliwek przeciąc na pół. Wrzucić wszystko do cebuli, dodać kapary i smażyć kilka minut na rozgrzanym oleju. Napełnić kapelusze farszem. Świeżego pomidora pokroić na małe cząstki i z resztą oliwek ułożyć je między pieczarkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 04.06.2012 17:36
na pewno pyszna w takim zestawieniu:)
elzbietar64 17.03.2012 16:52
z winem i oliwkami - bardzo ciekawe zestawienie
dianix 20.01.2012 12:41
o z winem?? hmmmm ciekawe
Motorek 18.06.2011 20:25
super
Marzena34 30.04.2011 17:09
extra
Małgorzata113 16.03.2011 09:37
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak