Sposób przygotowania

Pieczarki umyć, u nasady obciąć korzenie. Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i dusić kapelusze przez 3 min. Posolić, oprószyć pieprzem, zdjąć z patelni, osączyć i ułożyć na talerzu spodem do góry. Na pozostałym na patelni oleju lekko poddusić posiekaną natkę, dodać sok cytryny i wino. Zagotować i polać pieczarki. Cebulę drobno posiekać i zeszklić. Korzenie pieczarek posiekać. Obrać pomidora i pokroić w kostkę , połowę oliwek przeciąc na pół. Wrzucić wszystko do cebuli, dodać kapary i smażyć kilka minut na rozgrzanym oleju. Napełnić kapelusze farszem. Świeżego pomidora pokroić na małe cząstki i z resztą oliwek ułożyć je między pieczarkami

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    o z winem?? hmmmm ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    z winem i oliwkami - bardzo ciekawe zestawienie
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    na pewno pyszna w takim zestawieniu:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !