Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek bakaliowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 4 szt
cukier puder 200 gram
mąka 200 gram
białko 4 szt
glazura waniliowa wg.uznania
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek bakaliowy

Bakalie pokroić.Żółtka utrzeć z cukrem do białości,dodać przesiana mąkę,bakalie,wymieszać ze sztywno ubitą pianą z białek .Na blaszkę wyłożyć andruty i na to grubi wyłożyć ciasto.Piec w średnio nagrzanym piekarniku.Po wystudzeniu posmarować lukrem waniliowym i przybrać migdałami i rodzynkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 12.05.2013 07:11
Mniam, ale smaczny
Wacław 14.01.2013 09:14
pyszny deser
Krystyna32 26.07.2012 12:46
extra
Elżbieta17 14.05.2012 11:56
smaczny deser:)
berys18 15.11.2011 21:31
z pewnościa pycha
Justa32 27.10.2011 08:55
smaczny
smakoszek 09.08.2011 21:30
pyszny
ankaryba 03.07.2011 17:09
pyszne
ben-ka 03.04.2011 09:41
Też robię mazurka na duzym waflu ale taki słodki ,że aż mdły:)
misia53 19.03.2011 15:07
Na wypiekii idzie pora, święta pachną już babkami , więc mazurki róbmy wszyscy....kruche, słodkie z bakaliami.....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak