Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MARMOLADKI JABŁKOWE Z CUKREM

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 50 dag.
jabłka 2,5 kg.
skórka pomarańczowa 10 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: MARMOLADKI JABŁKOWE Z CUKREM

Jabłka upiec, przetrzeć przez sito. Do musu dodać cukier, podgrzewać aż zgęstnieje. Pod koniec dodać skórkę pomarańczową. Gęstą masę położyć na blaszce z pergaminem, wystudzić. Chłodną masę podsuszyć w piekarniku z uchylonymi drzwiami. Gdy masa zgęstnieje pokroić w kostkę i obtoczyć w cukrze. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 23.11.2012 13:22
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak