Sposób przygotowania

Masło utrzeć na pianę, dodać surowe żółtko i przetarte przez sito gotowane żółtka.Następnie dodać cukier puder,przyprawy i migdały.wsypać przesianą mąkę,dokładnie wyrobić i schłodzić.Dwie trzecie ciasta grubo rozwałkować i wyciąć prostokąt.Z reszty ciasta wyciąć paski i utoczyć wałeczki .Ułożyć z nich na cieście skośną kratkę i uformować brzegi mazurka.Posmarować jajkiem i upiec na złoty kolor.Po wystudzeniu w kwadraciki nałożyć konfiturę w dwóch kolorach.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Kroi też zabieram....
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    i tutaj widzę w przepisie gotowane żółtka - jakoś nie robię takich mazurków,chyba trzeba spróbować:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Musi być pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    sara1

    brzmi zachecajaco
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Zapowiada się pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !