Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SMALEC Z CEBULĄ I JABŁKAMI

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina bez skóry 1 kg.
jabłka 2 sztuki
cebula 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: SMALEC Z CEBULĄ I JABŁKAMI

Słoninę oczyścić, pokroić w kostkę, stopić, skwarki oddzielić. Jabłka umyć, obrać, usunąć nasiona i pokroić. Cebulę obrać i pokroić. Jabłka, cebulę i majeranek dodać do smalcu. Smalec podgrzewać. Przełożyć do naczyń i odstawić by zastygł. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Nina7 16.03.2011 13:09
Lubię taki:)
1j1o1l1a1 15.03.2011 22:44
jeszcze takiego nie robiłam, ale wczoraj usłyszałam chyba w TV i mnie zainteresowało, a dziś...jak na zawołanie mam przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak