Sposób przygotowania

Masło posiekać z mąką, dodać żółtko, cukier puder i sól, szybko wyrobić ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki.
Jabłka umyć, obrać, oczyścić z pestek, pokroić. Dodać sok z cytryny, cukier i dusić, pod koniec wymieszać z cynamonem.

Odstałym ciastem wyłożyć wysmarowaną i posypaną bułką formę. Piec w temp. 200 st. C.
Składniki na kruszonkę rozkruszyć w rękach.
Białko ubić, dodać cukier puder.
Ciasto wystudzić, posmarować pianą, wyłożyć masę z jabłek, wierzch posypać kruszonką. Piec ok. 25 min. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    mniam, pyszna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszna :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    uwielbiam taką szarlotkę :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !