Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledz po japońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
majonez 4 łyżki
śmietana jogurtowa 100 ml
groszek konserwowy 1 puszka
pieprz do smaku
sól do smaku
ogórki kiszone 10 plastrów
matijasy 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Śledz po japońsku

Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić na pół. Na półmisku ułożyć pokrojone w plastry ogórki, na wierz jaja i przykryć je śledziem matiasem( przekrojonym na pół).
W osobnym naczyniu wymieszać śmietanę z majonezem i woda z ogórków. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Dodać groszek osączony i ponownie dokładnie wymieszać. Jaja zalać sosem i odstawić do lodówki na 3 godz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak