Sposób przygotowania

Obrane i zmielone migdały wymieszać z cukrem pudrem i pianą ubitą z białek.Masę podgrzewać na małym ogniu,stale mieszając,aż zaparzy się i zgęstnieje.Gorącą wylać na mazurek upieczony na złoty kolor i posmarowany marmoladą.Równo rozsmarować i wstawić na kilka minut do ciepłego piekarnika aby masa się obsuszyła.

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Idą święta będzie jak znalazł....
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    masz rację Misiu:)spróbujemy tych wynalazków:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    marchewka

    z taką masa jeszcze nie próbowałam
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    coś dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Mazurek z tą masą musi świetnie smakować.
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszna warto zrobić
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    szybka i smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !