Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki po meksykańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kukurydza z Puszki 1 szt.
fasola czerwona z puszki 1 szt.
kiełbasa zwyczajna 0,5 kg
pieczarki 1 kg
przyprawa meksykańska 1 szt
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 1 szt
majonez 6 łyżki
keczup pikantny 3 łyżki
mąka 0,7 kg
mleko 1 litr
jaja 2 szt
sól 1
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 0,7 litra
warzywa mrożone 2 (na patelnię)

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki po meksykańsku

Z mleka, jaj, mąki, proszku soli sporządzić ciasto naleśnikowe usmażyć je na oleju , naleśniki mają być cienkie. Warzywa smażymy na patelni na niewielkiej ilości oleju ,posypujemy je trochę przyprawami, gdy są lekko twarde wrzucamy do garnka, pieczarki kroimy w kostkę smażymy na oleju aż będą miękkie dodajemy do warzyw, kiełbasę kroimy w kostkę podsmażamy, dodajemy do warzyw, fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy następnie dodajemy je do reszty składników. Przez chwile wszystko razem dusimy mieszając, doprawiamy przyprawami do smaku. Na gotowe naleśniki nakładamy nadzienie wzdłuż jednego boku zwijamy w rulon. Majonez z keczupem mieszamy i polewamy nim naleśnika. Możemy podawać na zimno i na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak