Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek migdałowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 gram
masło 150 gram
migdały 50 gram
cukier puder 80 gram
jajko 1 szt
skórka z cytryny 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek migdałowy

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto,zawinąć w folię i schłodzić przynajmniej 1 godz.Rozwałkować dość grubo i przyciąć na odpowiednią wielkość.Wyłożyć na wysmarowaną blaszkę.Z reszty ciasta zrobić wałeczek i uformować z niego brzeg przylepiając go do mazurka.Ciasto nakłuć widelcem i posmarować białkiem.Piec na złoty kolor w nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 14.09.2012 09:03
extra
smakoszek 05.03.2012 15:52
niedługo czas na mazurki
Wacław 28.12.2011 15:14
pyszny !!!
misia53 17.12.2011 18:19
co prawda nie te święta ale mazurek extra!
Rique 23.07.2011 16:00
slodziutki
IZABELA29 21.07.2011 09:56
warto zrobić ..
Izabela28 03.05.2011 12:37
idealny na Wielkanoc:)
ben-ka 26.03.2011 09:45
fajny przepis przed Wielkanocą:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak