Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto,zawinąć w folię i schłodzić przynajmniej 1 godz.Rozwałkować dość grubo i przyciąć na odpowiednią wielkość.Wyłożyć na wysmarowaną blaszkę.Z reszty ciasta zrobić wałeczek i uformować z niego brzeg przylepiając go do mazurka.Ciasto nakłuć widelcem i posmarować białkiem.Piec na złoty kolor w nagrzanym piekarniku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    fajny przepis przed Wielkanocą:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    idealny na Wielkanoc:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto zrobić ..
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    slodziutki
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    co prawda nie te święta ale mazurek extra!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny !!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    niedługo czas na mazurki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !