Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 200 g
włoszczyzna 150 g
sól do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w galarecie

Rybę sprawić,dokładnie opłukać,włoszczyznę obrać,opłukać i zalać wodą,posolić i ugotować wywar,do wywaru dodać rybę pokrojoną na porcje,dodać liśc laurowy i gotować rybę do miękkości ,następnie wyjąć rybę ,ułożyć na salaterce,ozdobić gotowanymi jarzynami,wywar przecedzić,rozpuścić w nim namoczoną żelatynę,zagotować i doprawić do smaku,przygotowańą galaretą zalać rybę ułożoną na salaterce,pozostawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 07.03.2012 14:40
ładnie wygląda
bernadetta2 22.02.2012 17:52
pewnie dobre
Ania67 17.05.2011 08:10
popieram poprzedniczkę:)
MAR3STA 15.03.2011 22:57
polecam jest świetna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak