Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lin w sosie chrzanowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lin 1 kg
masło 2 łyżki
sól
sos
utarty chrzan 3 łyżki
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana ½ szklanki
wywar z jarzyn ½ szklanki
żółtko jajek 1
sól
cukier
Kwas cytrynowy Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: lin w sosie chrzanowym

Lina sprawić, odciąć głowę, opłukać, osolić, natrzeć lekko kwaskiem cytrynowym. Do rondla włożyć tłuszcz. Rybę osuszyć ściereczką, ułożyć na rozgrzanym tłuszczu, podpiec polewając utworzonym sosem. Skrapiać wodą, gdy trzeba. Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić wywarem, zagotować mieszając, zdjąć z ognia. Połączyć ze śmietaną, żółtkiem i chrzanem. Wymieszać. Sosem zalać lina, potrzymać 5 minut na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 16.03.2011 10:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak