Sposób przygotowania

Lina sprawić, odciąć głowę, opłukać, osolić, natrzeć lekko kwaskiem cytrynowym. Do rondla włożyć tłuszcz. Rybę osuszyć ściereczką, ułożyć na rozgrzanym tłuszczu, podpiec polewając utworzonym sosem. Skrapiać wodą, gdy trzeba. Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić wywarem, zagotować mieszając, zdjąć z ognia. Połączyć ze śmietaną, żółtkiem i chrzanem. Wymieszać. Sosem zalać lina, potrzymać 5 minut na małym ogniu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !