Sposób przygotowania

Marchewkę skrobiemy i kroimy ścieramy na tarce z dużymi oczkami,wrzucamy ją do gotującej się wody gdy będzie miękka odcedzamy.Cukier rozpuszczamy w bardzo małej ilości wody dodajemy otartą skórkę z pomarańczy oraz sok i skórkę z cytryny,wszystko razem z marchewką smażymy na małym ogniu stale mieszając do chwili gdy marmolada zacznie gęstnieć.Następnie miksujemy,wlewamy sok z pomarańczy i jeszcze raz postawiamy na ogniu i smażymy aby masa znów zgęstniała.Przekładamy do słoików dobrze zakręcamy i kładziemy do góry dnem pozostawić do wystygnięcia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ciekawy pomysl

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !