Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jajek i boczniaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniaki 80 dag
jogurt 200 ml
cebula 1 szt
masło 30 g
koper świeży
szczypiorek usiekany
natka pietruszki
pieprz
sól
sok z cytryny
twaróg 50 (półtłusty)
jajko ugotowane na twardo 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jajek i boczniaków

Przygotować sos - jogurt, ser i 2 łyżki wody dokładnie wymieszać. Dodać posiekaną natkę, szczypiorek i koperek, doprawić solą, pieprzem i sokiem cytrynowym i wstawić do lodówki. Boczniaki umyć i usunąć części uszkodzone, pokroić na duże kawałki. Jaja ugotować na pół miękko W tym czasie obrać i pokroić w kostkę cebulę, podsmażyć na maśle, dodać grzyby i dusić przez kilka minut. Dodać sól, pieprz i sok cytrynowy do smaku, wyłożyć na talerze. Jaja obrać, pokroić na połówki, ułożyć na grzybach. Podawać polane schłodzonym sosem jogurtowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 11.07.2013 09:18
super sałateczka
ankaryba 07.07.2013 21:29
smaczna :-)
Andzia1977
Andzia1977 03.02.2012 19:29
wypróbuję na pewno
Tika4444 24.11.2011 19:58
fajny przepis
Tika4444 24.11.2011 19:58
fajny przepis
Tika4444 24.11.2011 19:58
fajny przepis
Tika4444 24.11.2011 19:58
fajny przepis
Tika4444 24.11.2011 19:58
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak