Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortilla z ryżem i kiszona kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 150 g
kapusta kiszona 150 g
papryka czerwona 1 szt
cebula 2 szt
ziemniaki 2 szt
jajko 3 szt
ser feta 150 g
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla z ryżem i kiszona kapustą

W osolonej wodzie ugotować ryż. Obrać i ugotować ziemniaki. W czasie, gdy te składniki się gotują, paprykę pokroić w drobną kostkę, cebulę w krążki. Kapustę kiszoną posiekać. Lekko ostygnięty ryż wymieszać z jajami, śmietaną, doprawić do smaku. Ziemniaki pokroić w plastry i rozłożyć połowę na dużej patelni na rozgrzanym uprzednio tłuszczu. Przykryć połową masy z jaj i ryżu. Następnie rozłożyć połowę kapusty kiszonej, papryki i cebulki. Posypać połową pokruszonego sera. Przykryć pokrywką i smażyć około 20 minut. W taki sam sposób usmażyć drugą tortillę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 08.10.2012 07:38
ciekawe połączenie
Marzena34 23.03.2011 08:55
bardzo orginalne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak