Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twarożek 500 g
masło 50 g
cukier puder 1,5 szklanki
jaja 2 szt
żółtko jajek 2 szt
galaretka 2 szt
biszkopty okrągłe
owoce

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Ucieramy masło z cukrem, dodajemy 4 żółtka i ucieramy dodając łyżkami twaróg i krzepnącą galaretkę ( 1opak). Białka ubijamy na pianę i łączymy z masą dodając ostrożnie owoce. Biszkopty nasączamy w galaretce z drugiego opakowania i układamy na okrągłej blaszce. Wlewamy masę serową i wkładamy do lodówki, aby zastygła

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 23.10.2013 20:00
Serniczek palce lizać :)
Ada-Gaba 14.03.2012 06:50
świetny
dianix 11.03.2012 20:34
uweiblaim sernik na zimno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak