Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki panierowane posypane serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl.
ser wędzony 10 dag
olej 1/2 szkl.
sól, pieprz do smaku
pieczarki 8 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki panierowane posypane serem

Pieczarki oczyścić, odciąć nóżki. Roztrzepać jajka, maczać w nich pieczarki, a następnie w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju zaczynając od części gdzie były nóżki, odwrócić, wtedy miejsce po nóżce posypać startym serem, ser musi sie lekko rozpuścić pod wpływem ciepła. Doprawić sola i pieprzem po usmażeniu. Układać na kawałkach mixu sałat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 16.03.2011 13:50
apetycznie wyglądają te pieczarki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak