Sposób przygotowania

Pomidory obrać ze skórki, przeciąć w poprzek na pół, lekko ścisnąć i łyżeczką wybrać nasiona a następnie połówkę przekroić na cztery. Czosnek zmiażdżyć, cebulę drobno posiekać. Jajka roztrzepać z szczyptą soli i łyżką oleju. Rozgrzać patelnię, wlać pozostały olej, wrzucić cebulę, czosnek i energicznie mieszając smażyć ok. 10 - 15 sek. Włożyć pomidory i smażyć aż do wyparowania soku z pomidorów. Przyprawić solą, pieprzem, cukrem i kostką rosołową, dokładnie wymieszać. Wlać mąkę rozprowadzoną wodą (2 łyżki wody), mieszając zagotować. Przy brzegu patelni wlać roztrzepane jajka, mieszając smażyć aż się zetną. Podawać natychmiast.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    nie jadłam,pewnie smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetny przepis:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    ciekawa kolacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !