Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z ryżem i jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 1 kg
jabłka 70 dkg
mąka 20 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
ryż biały 20 dkg
sok z cytryny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z ryżem i jabłkami

Umytą wątróbkę obrać z błon. Pokroić każdy kawałek na pół,popieprzyć po czym zamoczone w mące zrumienić na tłuszczu. Umyte jabłka (ze skórką) pokroić na ćwiartki wcześniej usuwając z nich gniazda i pokropić sokiem z cytryny. Smażyć je na rozgrzanym tłuszczu dopóki lekko zmiękną. Doprawić je cukrem i solą (raz więcej cukru niż soli). Wątróbkę przełożyć do naczynia żaroodpornego przykrywając kawałkami jabłek i wstawić do piekarnika na 10minut ku temp. 180stopni. Podawać z ugotowanym ryżem lekko posypując ryż bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 01.12.2013 17:16
niezły pomysł :)
tomek18 15.08.2011 15:45
super
Juleczka20 09.06.2011 08:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak