Sposób przygotowania

Przesiewamy mąkę na stolnicę, rozbimy dołek, do którego wbijamy żółtka i dodajemy resztę składników. Zagniatamy. Ciasto rozwałkowujemy na grubość minimum 1 cm do 1,5. Wycinamy koła, w środku każdego odpowiednio mniejsze kółka. Kółka możemy upiec osobno jako małe pączusie lub też dołączać do reszty ciasta i wykrajać do końca.Smażymy w głębokim garnku na oleju, dobrze rozgrzanym, z obu stron. Osuszamy na papierowym ręczniku. Kiedy przystygną dekorujemy wedle uznania.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !