Sposób przygotowania

Dokładnie mieszamy w miseczce mąkę, 110 g cukru i zmielone migdały. Odstawiamy. Nastawiamy piekarnik do temperatury 150°. Mikserem na niskich obrotach zaczynamy ubijać białka. Kiedy zaczynają robić się białe i zwiększają objętość dodajemy na 2 razy pozostały cukier i zwiększamy do maksimum obroty. Ubijamy na sztywno. Odstawiamy mikser. Bardzo delikatnie łączymy sypkie składniki z pianą z białek w jednolita masę. Szprycą z okrągła końcówką nakładamy 32 porcje masy na blachę wyłożoną pergaminem. W dużych odstępach. Pieczemy 30 - 40 minut. Gdy ciasteczka wystygną przekładamy je bitą śmietaną i podajemy

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    muszą byc pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !