Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z dorsza

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dorsz 300 g
bułka 20 g
mleko 20 ml
masło 10 g
jajko 2 szt
mąka 10 g
mąka ziemniaczana 3 g
włoszczyzna 150 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z dorsza

Rybe oczyścić ,wypatroszyć,wypłukać,zdjąć skórę,oddzielić mięso od ości ,bułkę namoczyć w mleku i zemleć razem z rybą,włoszczyznę obrać,opłukać,pokroić i ugotować wywar,przecedzić,do rybnej masy dodać masło ,jajka,przyprawy ,mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszać,następnie formować pulpety,obtoczyć w mące,pulpety ugotować na wywarze z jarzyn,podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 15.03.2011 22:55
bardzo smaczny i kuszacy przepis;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak