Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki po szwajcarsku

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 800 g
masło 80 g
boczek wędzony 50 g
pieprz, sól WG UZNANIA
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki po szwajcarsku

ziemniaki ugotować w łupach, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.boczek i cebulę pokroić drobno i podsmażyć na patelni.dodać stare ziemniaki,doprawić solą i pieprzem i wymieszać przełożyć masę do naczynia żaroodpornego i zapiekać pół godz. w piekarniku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 10.03.2012 08:35
ekstra
jeanette_v 16.02.2012 12:15
Mój synek pewnie polubi..
manaika 09.01.2012 11:42
super!
m1monika 18.09.2011 14:21
super
edyta44 08.07.2011 17:34
pycha
pigila
pigila 16.04.2011 09:39
super
pigila
pigila 16.04.2011 09:39
super
mundek1011 20.01.2011 21:47
pyszne
mundek1011 20.01.2011 21:47
pyszne
mundek1011 20.01.2011 21:47
pyszne
mundek1011 20.01.2011 21:47
pyszne
mundek1011 20.01.2011 21:47
pyszne
Ania69 07.11.2010 15:04
super
monisia1977 18.10.2010 21:04
dobre
mehia 05.09.2010 11:22
robię podobnie. Pyszne są :)
Dorota76 25.08.2010 18:44
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak