Sposób przygotowania

Ugotować ryż na półtwardo.Z kapusty wykroić głąb i obgotować kapustę.Liście rozdzielić. Ściąć zgrubiałe nerwy liściowe. Cebulę zeszklić na oleju,wymieszać z mięsem mielonym z indyka i ryżem, doprawić do smaku przyprawą Kucharek Smak Lata i pieprzem. Farsz układać na liściach kapusty, zakładając boki liści do środka, a nastepnie zwinąć w rulon. Zrobić 20 gołabków. Na blasze ułożyc pozostałe liście kapusty,na nich ułożyć ciasno gołąbki i zalać rosołem. Przykryć liśćmi kapusty. Dusić w temp. 180 stopni około 40 minut godz. Zwiększyć temp. do 200 stopni i dalej dusić około 1 godziny.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    coś dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam gołąbki;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !