Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa po kasztelańsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 l
mleko 1 l
mąka 2 łyżek
masło 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 100 g
sól 1 szczypta
cukier 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
twaróg 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa po kasztelańsku

koncentrat pomidorowy podsmażyć na połowie masła ciągle mieszając dodać do wywaru chwile pogotować połączyć z wrzącym mlekiem resztę tłuszczu rozgrzać wymieszać z mąką zasmażyć nie rumienić wlewać powoli gorący wywar szybko mieszając trzepaczką zagotować doprawić do smaku dodać przetarty przez sito twaróg

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak