Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka z galaretką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wydmuszki 12 sztuk
galaretka cytrynowa 1 szt
galaretka truskawkowa 1 szt
galaretka wiśniowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: jajka z galaretką

Wydmuszki dokładnie wypłukać zimna wodą można użyć strzykawki.w każdej wydmuszce jeden otwór zakleić plastrem i ustawić w pojemniku do jaj otworem do dołu.Galaretki przygotowujemy według przepisu,każdą oddzielnie,następnie je studzimy.Ostrożnie napełniamy wydmuszki galaretką i odstawiamy w zimne miejsce do zastygnięcia.Gdy już zastygną wkładamy je na moment do gorącej wody i delikatnie obieramy ze skorupek..Zamiast galaretki można użyć czekolady.też dobre.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 02.08.2011 22:49
Fajny pomysł
Daria14 15.03.2011 17:07
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak