Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa po gruzińsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 l
cebula 200 g
koncentrat pomidorowy 6 łyżek
masło 2 łyżki
jaja 2 sztuki
orzechy włoskie 100 g
natka pietruszki 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
curry 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa po gruzińsku

orzechy sparzyć obrać ze skórki zetrzeć cebulę obrać opłukać drobno pokrajać podsmażyć dodać koncentrat pomidorowych dusić kilka minut na małym ogniu często mieszając następnie wymieszać z wywarem orzechy zagotować połączyć z żółtkiem i posiekaną natką doprawić do smaku podawać z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak