Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos beszamelowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szkl
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
żółtko jajek 1-2 szt
śmietanka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos beszamelowy

Masło stopić,wymieszać z mąką,rozprowadzić zimnym mlekiem,mieszając podgrzać i doprowadzić do wrzenia.Żółtka rozetrzeć ze śmietaną,dodać do gorącego sosu i wymieszać.Sos przyprawić solą i pieprzem.Podawać do gotowanych warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 09.05.2013 12:45
Sprawdza się do wielu dań.
Motorek 30.12.2012 11:55
super
smakoszek 06.12.2011 17:27
super
misia53 19.05.2011 10:26
Też taki sosik robię
ben-ka 28.03.2011 20:47
ja też bardzo lubię:)
Krystyna32 15.03.2011 17:41
lubię taki sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak