Sposób przygotowania

Mięso oczysćić, umyći obtoczyć w mące, następnie obsmażyc do momentu gdy mięso delikatnie się zarumieni. Podsmazone mięso przełożyc do garnka z bulinonem, Cebulę obrać i pokroić w kostkę, następnie zeszklić ja , dodać pieczarki i smażyć ok 3 min. Całość dodać do garnka z mięsem.Paprykę pokroic w paseczki. Zaprawić koncentratem i dusić, aż mieso bedzie miękkie. Pod konec duszenia zaprawić smietaną.
Mozna podawać z ziemniakami i surówką do obiadu, lub z chlebem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kiziolek201

    Taki strogonow, palce lizać
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agatusiek123

    hmmm robiłam ostatnio strogonow z tego przepisu i wyszedł pyszny ! ;) tylko jeszcze pod sam koniec dałam ogórka kiszonego startego na tarce o dużych oczkach ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !