Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz duszony na dwa sposoby

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 1kg
sól
czerwony pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 6łyżek
woda 1|2szkl
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz duszony na dwa sposoby

Dorsza pokroić w paseczki,posolić,panierować w mące i smażyc na oleju.Rybe podzielić na dwie cześci.Jedna przenieś do rondelka podlać maggi woda i posypać czerwonym pieprzem,dusić 20min,drugą zalać winem i dusić 10min.Wyłożyć rybę na oddzielnych półmiskach podawać z ryżem i surówka z papryki i pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 28.10.2011 08:22
uwielbiam rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak